Lesmethode

Wij geven les volgens de normen van het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

_DSC1919

Alles over zwemles

_DSC1979

De eerste reeks zwemlessen

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen.

Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.


Oefening in spelvorm

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water, ieder spel heeft een bedoeling!

De zwemles

Bij ons krijgen de kinderen zwemles aangepast aan hun eigen tempo en niveau. Dit om er voor te zorgen dat er niet te veel druk wordt uitgeoefend op uw kind, het moet immers wel leuk blijven.

Om iets goed en snel te leren, dient men wel gemotiveerd te zijn en te blijven. Daarom is ons motto: Stimuleren, corrigeren maar vooral motiveren!

Tevens streven wij ernaar om zo veel mogelijk de zwemlessen aan te bieden door dezelfde zwemonderwijzer(es). Dit om de vertrouwensband tussen de zwemonderwijzer(es) en deze relatief jonge kinderen zo sterk en vertrouwelijk mogelijk te maken en houden.

Eens per maand kunt u aan de rand van het zwembad kijken naar de gemaakte vorderingen en vragen stellen aan de betreffende zwemonderwijzer(es) over eventuele bijzonderheden van uw zoon of dochter.

dolphin
NPZ Wij zijn aangesloten bij het Erkend opleiding- en examen-instituut: Nationaal Platform Zwembaden | NRZ NPZ
Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop