Examens en Zwemdiploma's

De Nationale Raad Zwemdiploma's geeft in totaal twaalf Nationale Zwemdiploma's uit. Als een zwembad of vereniging gaat afzwemmen, dan vragen ze het examen aan bij de Nationale Raad Zwemdiploma's. De NRZ zorgt ervoor dat de examens steekproefsgewijs worden bezocht door rapporteurs. De rapporteurs rapporteren hun bevindingen bij de NRZ. Zonodig kan de NRZ corrigerend optreden. Op deze wijze wordt de kwaliteit in Nederland op gelijk en goed niveau gehouden.

_DSC2520

Proefzwemmen

Kinderen gaan niet zo maar examen doen voor een zwemdiploma. Eerst doen ze mee aan het proefzwemmen. Tijdens dit proefzwemmen wordt gekeken of een kind echt alle onderdelen beheerst.

_DSC2024

Kinderen zwemmen dan ook het complete examenprogramma, zowel in badkleding als met kleren aan. Kinderen die alle onderdelen voor het betreffende diploma onder de knie hebben, mogen aan het echte examen deelnemen. De andere kinderen moeten nog even door oefenen.


Het examen

Het examen is altijd een feestelijk gebeuren. Of het kind nu afzwemt voor het A-diploma of voor een van de zwemvaardigheidsdiploma's. De kinderen met hun vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en overige belangstellenden verzamelen zich in het zwembad.

Examens

De eerstvolgende data waarop het zwemexamen worden afgenomen zijn:

De renovatie in het Theaterhotel is succesvol verlopen, Maandag 20 november worden de zwemlessen hervat.

Zaterdag 25 november om 16.30 uur a.s. zijn er weer examens voor het Zwem-ABC.

Het examen zal plaats vinden in:

Zwembad de Kolk
Dikkensweg 3
7641 CC Wierden.

dolphin
NPZ Wij zijn aangesloten bij het Erkend opleiding- en examen-instituut: Nationaal Platform Zwembaden | NRZ NPZ
Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop