Gedragscode Zwembranche en Centrum Veilige Sport

Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Het Centrum Veilige Sport Nederland is er dan ook voor iedereen in de sport die vragen of twijfels heeft of een melding wil doen.

Samen met de Nationale Raad Zwemveiligheid, verantwoordelijk voor kwaliteitsborging zwemonderwijs, streven wij naar een zwemklimaat waarin geen sprake is van ongewenst gedrag. Denk hierbij aan pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Een zwemles hoort sociaal veilig te zijn voor een kind. Grensoverschrijdend gedrag hoort daar niet thuis.

Wij als Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s zorgen ervoor dat er alles aan gedaan wordt om ongewenste zaken te voorkomen. Zo hebben al onze lesgevers een Verklaring Omtrent Gedrag en werken we volgens de Gedragscode Zwembranche. Ondanks deze maatregelen kan het gebeuren dat het fout gaat of dat u als ouder twijfels heeft maar niet goed weet wat u hier mee moet doen. Meldt dat dan bij ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat betrokkenen hierover zo nodig in vertrouwelijkheid kunnen spreken met een externe deskundige. (Ouders/verzorgers van) kinderen die zwemlessen bij ons volgen kunnen dan ook kosteloos een beroep doen op het Centrum Veilige Sport Nederland, onderdeel van het NOC*NSF (www.centrumveiligesport.nl). Een casemanager zal in eerste instantie als vraagbaak dienen.

Indien wenselijk kan verdere ondersteuning worden geboden door een vertrouwenspersoon. Ook personen die op andere wijze betrokken zijn bij een dergelijke situatie, bijvoorbeeld iemand die ongewenst gedrag meent waar te nemen of een beschuldigde, kunnen een beroep op het meldpunt doen.

Contact:

Leerzwemmen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bungalowpark Hoge Hexel

Bruine Hoopsweg 6
7645 BJ Hoge Hexel